ÜYELİK İÇİN GEREKLİ BELGELER
1-Diploma ve uzmanlık belgesi fotokopisi,
2- Fotoğraf,
3-Kimlik fotokopisi
4-Üye Kayıt Formu
ÜYELİK ÖDENTİLERİ
6023 sayılı kanun uyarınca Türkiye'deki bütün Tabip Odalarının verdikleri hizmetler için üyelerden alınan aidatlar her yıl TTB tarafından belirlenmektedir.
Maliye Bakanlığı'nca 30 Kasım 2018 tarih 30611 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Sıra No:503" ile 2018 yılının yeniden değerleme oranı % 23,73 olarak açıklanmıştır. Buna göre;
2024 yılında uygulanacak üye kayıt ücreti ve aidat miktarı aşağıda gösterilmiştir:
Üyelik kayıt ücreti | 434,00 TL |
Tıpta uzmanlık ana dal asistanları için aidat | 770,00 TL |
Sadece resmi kurumda görevli veya mesleğini icra etmeyen üyeler ile aile hekimleri için aidat |
1566,00 TL |
Diğer üyeler için aidat | 2500,00 TL |
Üyelik aidat borcunuzu (bu yıl ve geçmiş yıllar) öğrenmek için; 0533 438 88 77 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
- Ödemeler T.C. İş Bankası IBAN :TR13 0006 4000 0016 1001 5118 23 nolu hesabına EFT yapılabilir.
- 65 yaşından büyük ve mesleki faaliyeti bulunmayanlardan üyelik aidatı alınmaz; bu üyelere düzenlenen kimlik kartlarından ücret alınmaz. Bu kartların maliyeti Merkez Konseyi tarafından karşılanır.
- Aidat yıl başındaki statüye göre belirlenir. Yıl içinde üyenin statüsünde meydana gelen değişiklikler aidatta değişikliğe sebep olmaz.
- Aidat yıl başında tam olarak tahakkuk eder.
- Herhangi bir zamanda üyelikten ayrılan hekime aidat iadesi yapılmaz; ilgili yıl için de tam olarak aidat tahakkuk ettirilir.
- Tıpta uzmanlık ana dal asistanlarının aidatı 2015 yılı ve sonrası için indirimli belirlenmiştir. Bu belirleme önceki yıllara ilişkin aidat miktarlarında değişikliğe yol açmaz, iade veya mahsup yapılmasını gerektirmez.
- Üyelik nakillerinde aidat tam olarak, yılın ilk günü kayıtlı olunan odaya aittir.
- Aidatların ait olduğu yıl içinde ödenebilmesine imkan veren biçimde taksitlendirilerek tahsiline ilişkin işlem yapılması (kredi kartına taksit, maaş hesabına talimat, vb.) halinde ilgili aidattan herhangi bir faiz alınmaz.
Faiz
Aidat ödemelerinin gecikmesi halinde yasal faiz uygulanır. Yasal faiz oranı 2006 yılından bu yana yıllık % 9’dur.
Geçmiş yıllara ait aidat borçları için faiz hesaplanmaktadır. Bu uygulama kanun gereğince bir zorunluluk olup; hiç bir meslek örgütünün faiz almamak, iskonto yapmak, aidat borcunu affetmek, verilen hizmetler için belirlenmiş ücretleri almamak gibi bir yetkisi bulunmamaktadır. Her yıl için o yıl içerisinde ödeme yapılması durumunda o yılın aidatına faiz uygulanmamaktır.
NOTLAR:
1-Oda üyesi olmayanlara verilen her türlü belgeden, tescil ve onay işlemleri için belirlenmiş olan ücret alınır. İstenen belgenin niteliği gereği bu ücretin yetersiz kalması halinde, Yönetim Kurulu, bu miktarın 10 katına kadar farklı bir ücret belirleyebilir.
2- Hekimlik Uygulamaları Veritabanı uygulamaları bağlamında, haricen yapılması istenen hesaplamalar ve değerlendirmeler için, işin niteliği ile harcanacak emeğin niteliği gözetilerek belge ücretinin 100 katına kadar ücret belirlenebilir.